Activiteit

Geannuleerd: Mediteren, iets voor jou?

31-03-2020 19:30 - 31-03-2020 21:00
Huis op het Spui, Handboogstraat 4, Amsterdam

In verband met de huidige pandemie van het Corona virus (COVID-19) worden in elk geval de evenementen in Maart afgelast of uitgesteld. Hierover volgt spoedig meer.

In Amsterdam biedt de Wereld Gemeenschap voor Christelijke Meditatie-Nederland (WCCM-NL) op twee verschillende plaatsen een korte cursus aan. De WCCM is een internationale meditatie-familie’ die als een open klooster gezien kan worden. Deze gemeenschap komt voort uit het onderricht van de Benedictijner monnik Main (1926-1982), dat zelf weer linken heeft met de traditie van de Woestijnvaders en moeders uit de eerst eeuwen. De WCCM is door de jaren heen uitgegroeid tot een netwerk van (vaak kleine) groepen mensen die samen mediteren. De vorm  is stille meditatie. 

Ik heb nooit geweten dat je je zó verbonden kunt voelen met een groep mensen waar geen woord gewisseld wordt” is nogal eens de eerste reactie van deelnemers. De stilte opende een ruimte in mijn hoofd en hart, die ik niet kende” – “wat is het een verademing om deze tijd in stilte te kunnen delen”. 

Deze vorm van mediteren is geworteld in de Christelijke traditie. De beste manier deze praktijk te leren kennen is eraan deel te nemen. Er zijn geen voorwaarden aan het deelnemen en het is niet van belang of je gelovig bent. Ieder is welkom. 

Als er na de cursus voldoende belangstelling is om door te gaan met wekelijks samen mediteren, dan staan beide plekken daarvoor open. Voor verdere  algemene  informatie zie  www.WCCM.nl 

Opgeven graag op [email protected], o.v.v. de dag waarop je wilt deelnemen. 

De meditatie wordt gegeven op twee plaatsen in Amsterdam, mocht je een keer niet op dinsdag kunnen, dan is het mogelijk te wisselen binnen dezelfde week  naar donderdag op de andere locatie (en omgekeerd: van donderdag naar dinsdag, binnen dezelfde week)

Op dinsdag 10 maart, 17 maart, 24 maart en 31 maart 
Huis op het Spui, Handboogstraat 4 van 19.30 - 21.00 uur
begeleiding: Sicco Claus, WCCM Nederland     
deelname  € 5,00 per avond                                           

 

op donderdag 12 maart, 19 maart, 26 maart  en 2 april
Oud Katholieke Parochie, Ruysdaelstraat 39, van 19.30 – 21.00 uur
begeleiding José van Sante, WCCM Nederland
deelname € 5,00 per avond