Activiteit

Lutherliturgielunch

07-07-2019 12:15 - 07-07-2019 13:15
Oude Lutherse Kerk

Wij richten ons vandaag op het zingen en bidden, die klassiek in de Psalmen bijeenkomen: momenten van verstilling en bezinning, klanken die dragen waar ons verstand niet verder weet en ons geloof de steun van de muziek behoeft. Psalm 25 staat bij ons vandaag centraal.

Ook Maarten Luther wist om het geheim van het met-elkaar vermengen van klank en gebed. Hij schreef daarom zelf liedteksten en liederen, om zijn vernieuwende kijk op leven en geloven ook via het medium van de muziek uit te dragen.
In het “Lutherjaar” 2017 heeft onze Lutherse Synode deze liederen van Luther, voorzien van een zingbare Nederlandse vertaling, als boek uitgebracht:Alle Liederen van Luther – Een levend document”


Vandaag zingen wij in onze dienst enkele van die liederen die, soms in zeer specifieke contexten sprekend, tot vandaag fris en verrassend kunnen klinken:
- lied 8 "Christus lag in de dood terneer"
- lied 16 "Wij geloven allen in één God"
- lied 24 "Een vaste burcht is onze God"
- lied 26 "Als God ons niet had bijgestaan"
- lied 31 "Bewaar ons, Here, bij uw woord"


Na de viering wisselen we tijdens een lunch met elkaar van gedachten over een gereviseerde lutherse liturgie. Wat doen we tijdens een kerkdienst en waarom doen we wat we doen?

De dienst is van 10.30-11.30 u.
Voorganger: ds Andreas Wöhle
Organist: Tromp van Goor

Zang: Petra Bosé

De lunch is van 12.15-13.15 u. in de Trouwzaal.