Over ons
Brandpunten:
Huis op het Spui
Over ons
Begeleiding
Contact

Huis op het Spui

Contact

U vindt het Huis op het Spui in de Handboogstraat, aan de achterzijde van de Oude Lutherse Kerk.

Handboogstraat 4
1012 XM Amsterdam

[email protected]

 

Leiding

Drs. M.A.J. Brouwer leidt het Huis op het Spui. Zij is predikant en gespecialiseerd op het terrein van spiritualiteit, levensvragen en geestelijke begeleiding.

Drs. Marieke A.J.Brouwer (1958)

(020) 642 23 73 (ma-vr: 9.00-9.30 uur)
[email protected]

Studie theologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en Katholieke Universiteit Nijmegen, specialisatie in godsdienstpsychologie en klinische pyschologie, studie geestelijke begeleiding.
Sinds 1991 predikant van de ELG-Amsterdam, werkte daarvoor als vicaris in de Westerkerk bij ds N.M.A. ter Linden publiceert regelmatig preken uit de Oude Lutherse Kerk, schreef ook aantal artikelen voor NRC-Handelsblad.

Op dit moment gaat mijn belangstelling vooral uit naar alle mogelijke vormen van spiritualiteit, zowel binnen als buiten de kerk.'

In dat kader volgde ik een opleiding 'geestelijke begeleiding' om mensen optimaal te kunnen begeleiden op hun geloofsweg of spirituele pad.

Deze opleiding heb ik voltooid op 15 oktober 2010. Mijn scriptie heeft als titel: Talen naar God.

Lees de scriptie (pdf-bestand)

Interview in Woord en Dienst

Interview in NRC-Handelsblad 22/5/2012 (pdf-bestand)


Medewerkers

Thom Beukel

[email protected]
(020) 676 26 85

Begeleidt diverse aktiviteiten bij het Huis op het Spui.

Antoinette van Gurp (1957)

Probeert in Amsterdam als stadsmonnik te leven. Daarvoor heeft ze vier jaar als zuster (stadsmonnik) in de monastieke gemeenschap van Jeruzalem te Parijs en Brussel geleefd. Ze is geestelijk begeleidster en is opgeleid bij het Titus Brandsma Instituut in de periode 1997-2000. Sinds 1997 geeft ze cursussen in christelijke spiritualiteit, o.a. christelijke stilte, meditatie en contemplatie, 'de monnik in jezelf', bibliodrama, mystieke teksten lezen, beeldmeditatie.

Belangrijk voor haar spirituele ontwikkeling zijn de christelijke meditatie en andere cursussen die ze heeft gevolgd bij Daniël van Egmond vanaf 1987. Ook is zij opgeleid als Gestaltetherapeute, docente drama en Frans.
Naast de christelijke spiritualiteit en mystiek heeft ze zich vroeger intensief verdiept in het boeddhisme en in de joodse mystiek.

Nannie Schuller 

(020) 673 09 02
[email protected]

Begeleidt het Spui-projectkoor en is artistiek leider van muziekaal ensemble Kwintessens.