Activiteit

Een avond voor Alle Zielen in de Oude Lutherse Kerk

02-11-2018 20:00 - 02-11-2018 21:15
Oude Lutherse Kerk aan het Spui Singel 411

We hopen er een lange traditie van te maken: voor de achtste keer is er op 2 november de ‘Avond voor Alle Zielen’.

 

Mensen vergeten hun dierbare overledenen nooit. Of het kort geleden of jaren terug is, veel mensen weten precies de sterfdag van hun vader of moeder, hun partner, kind, kleinkind, beste vriend of vriendin…Het is voor velen fijn om alleen of met anderen samen stil te staan bij degenen die we moeten missen.

Veel van de traditionele gezamenlijke rituelen rondom gedenkdagen van overledenen, zoals Allerzielen, de dag waarop men bidt voor de overledenen,  kaarsjes voor hen opsteekt en hen herdenkt, zijn weggevallen.

 

Daarom is op de avond van Allerzielen de Oude Lutherse Kerk aan het Spui open er is er voor iedereen gelegenheid om zijn of haar geliefde overledenen te gedenken, voor hen een kaarsje te branden en hun namen op te schrijven in het ‘Boek van de herinnering’. Er worden gedichten en teksten voorgedragen, er is muziek en stilte: Een avond voor alle zielen op het Spui.

 

Deze keer hebben we naast onze eigen musici, zoals Nannie Schuller, Gerard, Lisa and Friends  andere getalenteerde beroepsmusici te gast: Jochem le Cointre (piano, Chopin) en German Popov  (wereldmuziek, fluit, ud). 

 

De kerk staat open voor iedereen die stil wil staan bij het verlies van een dierbare, kerkelijk of niet kerkelijk, gelovig of ongelovig. Het programma is niet kerkelijk. 

pasted-image.tiff

Na afloop is er het café voor alle zielen en heffen we het glas op absent friends and family. 

 

plaats:          Oude Lutherse Kerk aan het Spui

datum:          vrijdag 2 nov.

aanvang:      20.00 uur -21.15 uur

toegang:      uw gift, richtbedrag: 5 a 7,50 euro