flyer

Koepelkerkconcert

17-12-2023 16:00 - 17-12-2023 17:00
Ronde Lutherse Kerk

Op de derde adventszondag bent u weer welkom in de Ronde Lutherse Kerk.

’s Middag om vier uur is dan een concert gepland in de serie Koepelkerkconcerten, een serie waarbij alles draait om het befaamde Bätz-orgel van de kerk.

Het programma is samengesteld met composities uit de kerst tijd.

Onze organist, Christiaan de Vries, zit achter de speeltafel, maar in dit één-uur-durend concert werkt hij samen met, en wordt hij afgewisseld door een Vocaal ensemble.

Wij zijn heel blij dat het bekende vrouwen-ensemble Kobra te gast wil zijn en haar medewerking verleent.

De zeven professionele zangeressen, met elk een andere muzikale achtergrond, komen samen in hun liefde voor meerstemmige muziek. Ze kleuren hierbij liever niet binnen de lijntjes. Ze zijn klassiek geschoold, maar verkennen nieuwsgierig allerlei muzikale richtingen en schuwen daarbij het theatrale niet. Het liefst zingen zij op zo verschillend mogelijke podia, evenementen en festivals, constant op zoek naar nieuw publiek om te verrassen.

Kobra zingt van Scandinavische psalmen tot Bulgaarse dansen, van Rachmaninoff tot de Beatles, van Purcell tot klassieke avant-garde. De afgelopen jaren trad Kobra op in het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ‘t IJ en het BIMHUIS. Ze waren te gast bij Podium Klassiek, Vrije geluiden en Top2000 a gogo, op Down the Rabbit Hole en Roadburn, en ooit traden ze op in een zwembad. Ze werkten samen met o.a. dirigent Iván Fischer, het Metropole Orkest en de metalband Triptykon, maar ook met beeldend kunstenaars, videokunstenaars, verhalenvertellers, kostuumontwerpers, regisseurs en componisten.

Op zondag 17 december voegen zij daar een nieuwe ervaring aan toe: een concert in onze Ronde Lutherse kerk, samen met Christiaan de Vries!

Wij kunnen ons voorstellen dat u dat niet wil missen.