Winter OLK

Veertigdagentijd

Update rond corona richtlijnen

Momenteel zullen er geen bezoekers worden toegelaten bij de kerkdiensten t/m 2 maart. Dit betekent dat de kerkdiensten enkel online een doorgang vinden via YouTube. Houd daarvoor ons YouTube kanaal in de gaten.

Wij wensen u een gezegende Veertigdagentijd.


Overzicht van de kerkdiensten rond kerst 2020

Hieronder volgt een beknopt overzicht van de liturgieën en links naar de video (livestream via YouTube) vanuit de Oude Lutherse Kerk. Houd de homepage van onze website in de gaten voor eventuele wijzigingen.

24 december om 21.30 Ds. André van der Stoel vanuit de Oude Lutherse Kerk
Livestream (https://youtu.be/Q7wjbg0ty_g)      &     Liturgie 

25 december om 10.30 Ds. Andreas Wöhle
Livestream (https://youtu.be/DQOYvJL9L-U)     &     Liturgie

27 december om 10.30 Dr. Cristina Pumplun
Livestream (https://youtu.be/CQOGFGrCqW4)     &     Liturgie

 

Let op! Momenteel zullen er geen bezoekers worden toegelaten bij de kerkdiensten t/m 18 januari. Dit betekent dat de kerkdiensten rond kerstmis vervallen (zoals het LMA) of enkel online een doorgang vinden via YouTube. Houd daarvoor ons YouTube kanaal in de gaten.

Wij wensen u een fijne kerst.

 

OLK in de schnee
"De Oude Lutherse Kerk in de sneeuw" foto met dank aan Haro Janssen

Adventskalender

We willen graag als Lutherse gemeenschap met elkaar toe leven naar het feest van het Licht, het Kerstfeest. In deze tijd is het een uitdaging om het samen beleven van advent vorm te geven. De digitale adventskalender is een manier om toch samen toe te leven naar Kerst.

U vindt elke dag een nieuw filmpje op de website, zo staan we dagelijks stil bij Advent. Door hier te klikken komt u bij de adventskalender.


Kerstavond

Op Kerstavond (24 december 2020) zouden de volgende kerstmissen plaats vinden. U kunt GEEN plaats reserveren bij de kerstnachtmis.

Enkel de kerstnachtmis in de Oude Lutherse Kerk gaat door, maar zonder kerkbezoekers. Deze kerstnachtmis is uitsluitend via YouTube te bekijken. Ga naar YouTube.

In de Oude Lutherse Kerk om 21.30 met Ds. Marieke Brouwer, deze kerstmis is uitsluitend via YouTube te bekijken, er is geen fysiek kerkbezoek mogelijk.
In de Maarten Luther Kerk om 16:00 met zeer beperkt bezoek in zeer afgeslankte vorm, aanmelding is reeds gesloten. Voorganger: Ds. André van der Stoel
In het Luther Museum Amsterdam om 19:00 met Ds. Andreas Wöhle als voorganger, deze dienst vindt NIET plaats.


1e Kerstdag

Op kerstochtend (25 december 2020) vindt er enkel in de Oude Lutherse Kerk een kerstviering plaats. Met om 10.30 Ds. Andreas Wöhle als voorganger. Deze dienst is enkel via YouTube te volgen. 


Luther Museum Amsterdam

In het Luther Museum Amsterdam worden ook dit jaar activiteiten rondom kerst georganiseerd. Door de snel veranderende richtlijnen is hier momenteel geen informatie over beschikbaar. Houdt voor meer informatie de website van het luthermuseum in de gaten. Lees verder. Het museum is momenteel gesloten tot en met medio januari 2021.
 

LMA kerst
Het Luther Museum Amsterdam in kerstsferen (foto genomen in 2019)

Kerstkaartenactie
Kerstkaarten
Dank voor al de mooie kerstkaarten die zijn ingeleverd! Ze zijn ondertussen allemaal verstuurd.

 

De ‘knutsel een kerstkaart voor elkaar actie’  is een groot succes geworden! Hoeveel kerstkaarten er op de post zijn gegaan weet ik niet precies, maar het waren er meer dan 150! Veel mensen hebben met zichtbaar plezier, aandacht en creativiteit kerstkaarten gemaakt en originele kerstteksten  daarin geschreven. En er waren echt kunstwerkjes bij!

Dus binnenkort (of u heeft er al een ontvangen) komt er een kerstkaart door de brievenbus, een teken van onderlinge betrokkenheid.  Een onverwachte groet  en een lichtpuntje in donkere dagen. Heel veel dank aan allen die met hun kerstkaarten deze actie tot een succes hebben gemaakt!