Lutherse Kerk op Afstand

In verband met het coronavirus (COVID-19) zullen er in maart geen diensten en activiteiten zijn in de vierplekken (kerkgebouwen) binnen de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam. We willen natuurlijk wel met u in contact blijven. We hebben een livestreamfaciliteit opgezet om u op de hoogte te houden vanuit de verschillende Lutherse plaatsen in Amsterdam. Deze video's worden hier aangekondigd en zijn te vinden op ons YouTubekanaal. Dat vindt u hier.

Op dit moment zijn we ook bezig pastoraat en diaconaat een andere vorm te geven. Nu we elkaar niet meer in den lijve ontmoeten, is er een belcirkel ingesteld om te voorkomen dat mensen, en vooral kwetsbare ouderen die hun huis niet meer uit kunnen, geïsoleerd raken en vereenzamen. 

Mensen van de pastorale werkgroep, diakenen en andere vrijwilligers zullen gemeenteleden die daar prijs op stellen met grote regelmaat bellen om en praatje te maken, om te informeren hoe het met hen gaat, of ze nog iets nodig hebben en wat we voor hen kunnen doen. Zo kunnen we elkaar toch vasthouden en met elkaar contact houden en zo onze gemeenschap bewaren in deze crisistijd.

Vindt u het prettig om gebeld te worden? Aarzel niet en geef uw verzoek door aan Ds. Marieke Brouwer

Wij wensen u een gezegende tijd en hopelijk tot snel écht live in een van onze kerken!
Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam - ook op afstand willen we blijven omzien naar elkaar!

 

Lukt het afspelen niet? Klik dan hier voor hulp.
Of klik hier om naar ons YouTube kanaal te gaan.


Video Kerkdienst Zondag 29 Maart

Op zondag Judica zal Ds. Harry Donga voorgaan in een live video-overdenking vanuit de Oude Lutherse Kerk. Deze zal rechtstreeks op ons YouTube kanaal te bekijken zijn. De livestream en dienst starten om 10.30.

Thema "Beproeven van je geloof, bewerkt volharding"

Lezing Oude Testament: Exodus 14:15-31 en de lezing uit het Evangelie: Johannes 8:46-59

Voorganger: Ds. Harry Donga
Met muzikale begeleiding door Christiaan de Vries (orgel/piano) en Petra (sopraan)

 

De dienst is via YouTube te volgen en verschijnt hier na afloop. Gebruik onderstaande link om naar de dienst te gaan.

Ga naar de dienst


Lukt het afspelen niet? Klik dan hier voor hulp.
Of klik hier om naar ons YouTube kanaal te gaan.
De bijbehorende liturgie van zondag Judica treft u onder (of klik hier om hem te downloaden). 

 

Wilt u ons werk als gemeente ook in deze tijd in het algemeen steunen, dan kan dat via een gift op de hieronder genoemde rekening. Ons banknummer is NL45ABNA0543629945 t.n.v. College Kerkrentmeesters ELG Amsterdam.

U kunt ook via Givt een donatie doen en kiezen voor Luthers Amsterdam-Stad, of Luthers Zuidoost of Luthers Haarlem. Via de onderstaande QR code kunt u de app downloaden en een gift overmaken aan Amsterdam-Stad.

Om handmatig u kerk te selecteren doet u het volgende: u kiest u bedrag in de Givt-app. Vervolgens selecteert u uit de lijst 'ELGA Luthers Haarlem', 'ELGA Luthers Zuidoost' of ELGA Oude Lutherse Kerk'.

 

QR code Amsterdam Stad

 

Download in de App Store  Ontdek het op Google Play 

 


Hoop, Inspiratie en Verbinding (8)

(26 maart 2020) De vleugel van Pianiste Keiko Shichijo staat in de Maarten Luther Kerk in de Rivierenbuurt. Zij speelt voor ons in 1 minuut een stuk waarin het gevoel van deze dagen mooi wordt uitgedrukt: lentevreugde en zware klanken.

 


Lukt het afspelen niet? Klik dan hier voor hulp.
Of klik hier om naar ons YouTube kanaal te gaan.


Hoop, Inspiratie en Verbinding (7)

(25 maart 2020) Harry Donga, emeritus predikant van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam, vertelt vandaag iets over de historie van de Oude Lutherse Kerk. Hierin spreekt hij ook de wens uit dat wij elkaar hier spoedig weer mogen ontmoeten. Zondag gaat hij voor in de viering die vanuit de Oude Lutherse op dit kanaal wordt uitgezonden.

Hoop, Inspiratie en Verbinding (6)

(24 maart 2020) Andreas Wöhle, predikant van de Lutherse Gemeente Amsterdam, brandpunt Stad, neemt ons vandaag mee in de spiritualiteit van het handen wassen.

Hoop, Inspiratie en Verbinding (5)

Vandaag 23 maart, laten diaconaal werker Elianne Schulz en pastor Rafik Osman zien hoe ze deze dagen de soup kitchen van De Nieuwe Stad in Amsterdam Zuidoost vormgeven. Als de mensen niet naar de soep kunnen komen, brengen ze de soep naar 57 mensen. Ook Jolanda uit onze lutherse gemeenschap deelt waarom zij dit project belangrijk vindt. Kijk hier voor de eerdere video's uit deze reeks.

 


Video kerkdienst zondag 22 maart

Op zondag Laetare ging drs. Elsa Aarsen-Schiering voor in een live video-overdenking vanuit de Oude Lutherse Kerk. Deze was rechtstreeks op ons YouTube kanaal te bekijken. De livestream startte om 10.15 en de dienst werd rechtstreeks uitgezonden vanaf 10.30. 

De lezing uit het Oude Testament was uit het boek Deuterononium 8:1-14a en de evangelie-lezing uit Johannes 6:1-15.

Wilt u ons werk als gemeente ook in deze tijd in het algemeen steunen, dan kan dat via een gift op de hieronder genoemde rekening. Ons banknummer is NL45ABNA0543629945 t.n.v. College Kerkrentmeesters ELG Amsterdam


Hoop, Inspiratie en Verbinding (4)

Vandaag een filmpje vanuit het Luther Museum Amsterdam. Sabine Tol toont ons een bijzonder stuk uit de collectie: het avondmaalsstel van de Lutherse Gemeente in Monnickendam. Kijk hier voor de eerdere video's uit deze reeks.

<

 


Hoop, Inspiratie en Verbinding (3)

Barbara Heckel, interim-voorganger van de Evangelisch Lutherse Gemeente in Amsterdam Zuidoost, bidt met ons een gebed van Dietrich Bonhoeffer dat hij schreef in de donkere tijd van de Tweede Wereldoorlog.


Hoop, Inspiratie en Verbinding (2)

19 maart 2020. Hanne Wilzing, algemeen secretaris van de Evangelisch-Lutherse Diaconie in Amsterdam, vertelt vandaag op welke manier de diaconie mensen nabij wil zijn in deze ingewikkelde dagen. 

Op onze kerkplekken rond de Oude Lutherse Kerk, De Nieuwe Stad en Haarlem en rond onze hofjes kennen we elkaar en letten we op elkaar. Daar wordt ook gekeken wie er tussen wal en schip dreigen te vallen. Neemt u als u hulp of steun nodig heeft in eerste instantie contact op met uw pastores, ouderling, diaken of diaconale contactpersoon. Diakenen en andere vrijwilligers adviseren we nu om niet actief op huisbezoek te gaan, maar op een andere manier contact op te nemen, bijvoorbeeld d.m.v. de telefoon, e-mail of een kaartje. Voor informatie hierover zie de website van onze diaconie.

 


Hoop, Inspiratie en Verbinding (1)

Op 18 maart 2020 deelde ds. Marieke Brouwer van de Evangelisch Lutherse Gemeente Amsterdam een tekst van Luther die haar inspireert in deze dagen. De tekst treft u hieronder onder 'Een wekelijks citaat van Luther'.


Kerkdienst 15 maart

Zondag 15 maart is ds. André van der Stoel voorgegaan in een overdenking (met orgelmuziek) die te volgen was via een live video verbinding vanuit de Oude Lutherse Kerk. Deze video is online te volgen door gebruik te maken van onderstaande link. 

 


Lukt het afspelen niet? Klik dan hier voor hulp.
Of klik hier om naar ons YouTube kanaal te gaan.


De liturgie van bovenstaande overweging van 15 maart vindt u hier: klik dan hier.


Counter-Zaehler