Foto binnenzijde Oude Lutherse Kerk

Kerkbezoek tijdens de coronaperiode

Tijdens de persconferentie van 15 februari jl. heeft de minister van VWS bekend gemaakt dat in Nederland vanaf vandaag 25 februari nagenoeg alle beperkende maatregelen i.v.m. de bestrijding van de covid-19 pandemie komen te vervallen: normale sluitingstijden, nergens meer de verplichting om anderhalve meter afstand te houden en geen mondkapjesplicht meer. Ook het coronatoegangsbewijs wordt op de meeste plaatesn afgeschaft.

De Protestantse Kerk Nederland heeft voor kerken een nieuw advies opgesteld in verband met de coronapandemie. Dit advies kunt u hier lezen. Vanaf vrijdag 25 februari zijn er ook geen beperkende maatregelen meer van kracht voor het kerkelijk leven.

Wel willen wij in de Oude Lutherse Kerk nog wel de volgende zaken in het oog houden: 

  • De Rijksoverheid geeft nog steeds het advies om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Concrete adviezen kunt u hier lezen. 
  • Als gevolg van deze adviezen hebben wij besloten voorlopig nog geen handen te schudden bij de vredegroet en na de viering. Daarnaast blijven wij het avondmaal vieren met wijn in kleine bekertjes. 
  • We vinden het belangrijk dat het voor ieder prettig en veilig voelt om naar de kerk te gaan, of andere bijeenkomsten te bezoeken. Sommigen in onze gemeenschap zullen het prettig vinden toch 1,5 meter afstand te houden, of een mondmasker te dragen. Geef elkaar hierin de ruimte en houd rekening met elkaar.