Vertrouwenspersonen van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam

We willen graag dat je je veilig voelt in de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam. Veilig om te zijn wie je bent. Veilig om je geloof te beleven. Maar ook om nare en vervelende dingen bespreekbaar te maken, die je mogelijk zijn overkomen of die je mogelijk gesignaleerd hebt. Dat geldt voor onze die brandpunten (Amsterdam-Stad, Haarlem en Amsterdam Zuidoost), maar ook voor onze andere ankerplaatsen (Augustanahof, Maarten Luther Kerk, en de diaconale instellingen). Kortom voor alle andere plekken waar we werken en samenkomen. Daar doen we ons best voor. Maar soms gaat het wel eens anders dan we willen. Dat is vervelend. Het liefst lossen we dat samen op. Maar soms is dat niet genoeg of niet (meer) mogelijk. In dat geval kun je terecht bij onze vertrouwenspersonen.

 

Hannie Kraan

Hannie Kraan

Mevrouw Hannie Kraan is de externe vertrouwenspersoon van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam. Zij werkt onafhankelijk van de kerk en heeft ruim 30 jaar ervaring als vertrouwenspersoon. Je kunt bij haar terecht als je iets hebt ervaren, hebt gezien of meegemaakt dat volgens jou ongepast of grensoverschrijdend is. Ook als je denkt dat je zelf zoiets hebt gedaan, kun je contact met haar opnemen.

Contactgegevens
E-mailadres: anniekraan@krakoconsult.com
Telefoonnummer: 06-38909170

 

Ds. Kees van der Horst

Kees van der Horst

Ds. Kees van der Horst is de tweede vertrouwenspersoon van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam. Hij is predikant geweest in Amsterdam. Met deze ervaring vergroot hij de reikwijdte van de vertrouwenspersonen. Ook van Kees mag je onpartijdigheid verwachten, zonder dat dat ten koste gaat van het begrip voor je probleem.

Contactgegevens
E-mailadres: kees.kerk@gmail.com
Telefoonnummer: 06-10158626

 

Contactmogelijkheden

Lees hier meer over de contactmogelijkheden met de vertrouwenspersonen.

 

Gedragscode

Als Evangelisch-Luherse Gemeente Amsterdam willen we ons gedrag laten passen bij de boodschap van het christelijk geloof. Gedrag dat hierbij past, willen we bevorderen. Gedrag dat hiermee strijdig is en grenzen overschrijdt, willen we bestrijden. Deze houding willen we in gedragsregels vormgeven voor de organisatie als geheel en voor elke professionele en vrijwilliger medewerker - ambtsdrager of niet-ambtsdrager. We verbinden ons daarom nadrukkelijk aan de gedragsregels zoals geformuleerd in de Gedragscode van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam. Hierop zijn we voor iedereen binnen en buiten onze kerkgemeenschap aanspreekbaar.

Klik hier voor de gedragscode in makkelijk Nederlands.